Skapa en recension

I en recension beskriver skribenten sina upplevelser av en tjänst, produkt eller upplevelse. Den kan handla om en bok, en film eller en utställning, men lika gärna om ett dataspel, en app eller ett Youtube-klipp. Allt kan recenseras! Syftet med recensionen är att ge andra möjlighet att välja rätt som konsument. Är det värt att lägga tid på att läsa en viss bok, eller är dataspelet värt pengarna? Hur väl står sig en viss film jämfört med andra filmer? En recension beskriver både det som är bra och det som är dåligt med en produkt, tjänst eller upplevelse. En recension ska vara minst 1 500 och helst inte längre än 3 500 tecken inklusive blanksteg.
DETTA BEHÖVER DU I EN RECENSION:
Rubrik: Rubriken ska ge en bild av vad du tycker om det du recenserar.
Bild: Ett tips kan vara att illustrera din upplevelse. Om du inte har egna bilder finns ibland pressbilder att hämta från pressavdelningen på hem- sidan. Kolla gärna med personen som står som pressansvarig vid ex- empelvis distributionsbolaget, kulturinstitutionen eller motsvarande. Lägg även in en bild i ”Ingress image/ bildspelsbild till ettan”. Det kan vara samma bild som ”Puffbild”.
Ingress: Ingressen ska sammanfatta och locka in läsaren i texten.
Brödtext: Här berättar du om dina upplevelser av det du recenserar.
Faktaruta: Här skriver du de faktauppgifter som till exempel namnet på produken,
 tjänsten eller föreställningen, vilka som medverkar, upphovsmän, var den finns och så vidare.
Betyg: Betygsätt din upplevelse på en skala mellan ett och fem, fyll i boxen ”Betyg”.
Taggar: Hitta några ord som gör din recension sökbar.
Valfritt
Du kan välja att lägga till ett bildspel eller ett inbäddat film eller ljudklipp i boxen för ”Inbäddat material”.