Skapa konton och logga in på app.mobilestories.se

När du ska bjuda in elever, som inte redan har ett konto, i Mobile Stories första gången behöver du en voucher/inbjudningskod, som du eller en annan Grupp-administratör skapat i en arbetsgrupp. Se här hur det går till att skapa en grupp.

Bjud in elev som inte redan har konto i Mobile Stories:

Det finns två sätt att bjuda in en elev som ännu inte har något konto.

1. Bjud in med voucher/inbjudningskod:

• Gå till huvudmenyn (längst upp i vänstra hörnet) – Klicka på ”Mina grupper” – Klicka på ”Arbetsgrupper” – Välj den grupp du vill bjuda in eleven/eleverna till – Hitta ”Ändra hemlig inbjudningskod” (längst ned). Den som är Grupp-administratör skapar själv en inbjudningskod genom att klicka på penna-symbolen.  Ge koden till eleven/eleverna som ska skapa konto.

• Eleven/eleverna går därefter in på app.mobilestories.se och klickar på ”Skapa nytt konto” längst ned.

2. Bjud in via mejl:

• Gå in i den arbetsgrupp du vill bjuda in eleven i (enligt ovan) och klistra in elevens mejladress under ”Lägg till ny användare”. Om eleven redan har ett konto kommer elevens namn upp automatiskt när du klistrar in mejladressen.

• Eleven får en inbjudan till sin mejl och följer då länken för att skapa ett konto.

KOM IHÅG: När eleven skapar konto behöver du godkänna eleven i gruppen:

Gå in under ”Mina grupper” i huvudmenyn –  Skrolla ner till ”Väntande användare” – Klicka på elevens mejladress  och ”Godkänn”.

Logga in om du redan har ett konto:

• Skriv in app.mobilestories.se i din webbläsare. Skriv in ditt lösenord och den epost-adress som du använde då du skapade ditt konto.

Om du glömt ditt lösenord:

• Skriv in app.mobilestories.se i din webbläsare. Klicka på ”Glömt lösenord” i inloggningsrutan, fyll i din epost-adress. Ett mail med en länk kommer skickas till dig med en länk för att återställa lösenordet.

Ändra namn i profilen:

• Om du skrivit fel namn då du skapade kontot går det bra att gå in och korrigera detta i efterhand. Du gör detta under den högra menyn (tre prickar) under ”Profil”. Klicka på pennan för att ändra, den lila bocken för att spara.