Skapa arbetsgrupper

Roller och behörigheter

Användare

1. Kan skapa artiklar
  2. Kan bjuda in kamratgranskare
  3. Kan bjuda in andra användare att samarbeta
  4. Kan publicera godkända artiklar

Grupp-administratör

1. Kan godkänna artiklar
  2. Kan bjuda in andra gruppadministratörer
  3. Kan bjuda in elever

Region-administratör

1. Kan skapa grupper
  2. Bjuda in administratörer i grupper
  3. Kan bjuda in kollegor att bli regions-admin
  4. Kan godkänna artiklar

För Region-administratör

En del skolor som använder Mobile Stories tjänst utser en eller några personer på skolan som hjälper resten av kollegiet med att starta upp nya arbetsgrupper. Du eller ni som är Regions-administratörer kanske föredrar att själva administrera detta. Ett annat alternativ är att göra era kollegor till ”Region-administraörer för att de själva ska kunna skapa egna arbetsgrupper. Gå in under ”mina grupper” och fältet administratör för regionen”. Hitta de regioner du har tillgång till genom att fälla ut fliken. Välj region. Skriv namnet på den Grupp-administratör som du vill även ska vara ”Regions-administratör”. Namnet dyker upp i listan. Det går också att klippa in en mail-adress på raden. Klicka på plus-tecknet för att lägga till personen. Nu kan din kollega också skapa arbetsgrupper och bjuda in andra att vara Grupp-administratörer .

För Administratör i grupp

Under ”Mina grupper” under den vänstra menyn kan du hitta information om vilka grupper du är medlem i. Här lägger du också till nya användare genom att bjuda in dem med e-postadress  eller ge dem en ”Hemlig inbjudningskod/Voucher”. Koden skapar du i fältet längst ner i gruppen  ”Ändra den hemliga inbjudningskoden”.  Koden kan du som är grupp-administratör ändra/lägga till när du vill låta dina elever skapa konton första gången. Under ”Mina grupper” godkänner du ”Väntande användare” som begärt tillträde till gruppen. Klicka på användarna som visar sig i listan för att släppa in dem i gruppen. Först när användaren är insläppt i gruppen kan användaren skapa en artikel eftersom detta kräver tillhörighet i en grupp.

Användare som redan har ett konto kan begära tillträde till en ny grupp genom att fylla i en inbjudningskod i ”Arbetsgruppens inbjudningskod”. Om du bjudit in dina användare med e-postadress via systemet följer användarna länken och hamnar direkt i gruppen. Viktigt är dock att användarna använder samma mail då de skapar konto som den som inbjudan är skickad till.

För att ge en användare behörighet att vara administratör i en grupp som du själv är administratör i, klicka dig in i gruppen och titta på ”Lista av användare i gruppen”. Klicka på användaren klicka sedan på ”ge användaren administratörsroll”. Administratörer är markerade med rosa färg, vanliga användare med grå färg.